Vi lagar ditt stenskott

Bra både för plånboken och miljön. Självrisk 0-200 kr beroende på vilket försäkringsbolag du har. Vi fyller i skadeanmälan och sköter kontakten med ditt försäkringsbolag. Lagningen tar ca 20-30 minuter och medan du väntar bjuder vi på en kopp kaffe eller te. Drop in i mån av tid och tidsbokning via formulär på sidan bilglas eller per telefon 0921-55073.

Så går det till

När man reparerar laminerade vindrutor är det viktigt att skadan är ren och torr. För att lagningsvätskan (resinet) ska tränga in ordentligt i glaset kan det krävas att stenskottet utvidgas genom att man borrar ned till laminatet. Med hjälp av vakuum avlägsnas därefter så mycket luft som möjligt. I stenskottet appliceras sedan lagningsvätska med undertryck efter avsatt tid och därefter används övertryck för att pressa in fyllningsmedlet i stenskottet samt i eventuella sprickbildningar runt omkring det.

Vanligtvis används uv-ljus för att härda limmet. Därefter lägger man på pittfiller som skyddar mot uv-ljus samt ger en hårdare yta där skadan var. Efter härdningen avlägsnar man överflödigt lim och polerar skadan. Bästa resultat uppnås om stenskottet repareras så fort som möjligt efter skadan.