Plast

Plast i skivmaterial har många användningsområden och är ett populärt komplement till glas eftersom det är lättare att bearbeta och i vissa fall tåligare. Plasten är dock repkänsligare än glas. Vi har för det mesta plast i tjocklekar 2-12 mm i lager.

Akrylplast / plexiglas

Akrylplast en optisk klar plast som kan sågas och borras. Den kan även böjas och bokas med värme. Om man är oförsiktig vid bearbetning kan plexiglas spricka. Akryl/plexi kan även limmas med speciellt lim

Polykarbonat / lexan / makrolon

Polykarbonat eller som den också kallas lexan är en ytterst tålig plast vars främsta användningsområden är som skydd i fönster, dörrar, maskiner och fordon. Polykarbonaten kan sågas och borras utan problem och den kan även kallbockas. På utsatta platser så som vindrutor bör en hårdbelagd polykarbonat användas.

Kanalplast

Tack vare de goda isoleregenskaperna hos kanalplast behåller du värmen under svalare dagar och dämpning av ljus och värme under soliga dagar. Nästan alla kanalplastskivor har ett skyddande UV-skikt på ena sidan. Därför är det viktigt att denna sida monteras så att det skyddande skiktet är riktat mot solen.

Polyeten

Polyeten är en mångsidig slittålig plast som används bl.a. till medar till skolterpulkor, glidlister, ishockeysargar och stallinredning. Polyten blir inte hård i kyla och tål mycket slitage. Kan bockas med t.ex. värmepistol. Plasten är köldtålig, kan användas i vatten och är dessutom resistent mot flertalet kemikalier.

Länk till information om rengöring av plexiglas och polykarbonat.