Plastbelag och rutor till skoterpulkor och kälkar

Nu börjar det vara dags att se över skoterpulkan. Behöver du nya plastbelag till medarna eller kanske en ny ruta? Vi har plasten och kapar efter dina mått. Vill du ha en ny ruta så spara den gamla så vi kan använda den som mall.

Polyeten – vi har 2-10 mm i lager
Polyeten är en mångsidig slittålig plast som används bl.a. till medar till skolterpulkor, packkälkar, medar, glidlister, ishockeysargar och stallinredning. Polyten blir inte hård i kyla och tål mycket slitage. Kan bockas med t.ex. värmepistol. Plasten är köldtålig, kan användas i vatten och är dessutom resistent mot flertalet kemikalier.

Polykarbonat / lexan / makrolon – vi har 1-6 mm i lager
Polykarbonat eller som den också kallas lexan är en ytterst tålig plast vars främsta användningsområden är som skydd i fönster, dörrar, maskiner och fordon. Polykarbonaten kan sågas och borras utan problem och den kan även kallbockas. På utsatta platser så som vindrutor bör en hårdbelagd polykarbonat användas.