Vi lagar ditt stenskott

Bra både för plånboken och miljön. Självrisk 0-200 kr beroende på vilket försäkringsbolag du har. Vi fyller i skadeanmälan och sköter kontakten med ditt försäkringsbolag. Lagningen tar ca 20-30 minuter och medan du väntar bjuder vi på en kopp kaffe eller te. Drop in i mån av tid och tidsbokning via formulär på sidan bilglas eller per telefon 0921-55073.

Så går det till

När man reparerar laminerade vindrutor är det viktigt att skadan är ren och torr. För att lagningsvätskan (resinet) ska tränga in ordentligt i glaset kan det krävas att stenskottet utvidgas genom att man borrar ned till laminatet. Med hjälp av vakuum avlägsnas därefter så mycket luft som möjligt. I stenskottet appliceras sedan lagningsvätska med undertryck efter avsatt tid och därefter används övertryck för att pressa in fyllningsmedlet i stenskottet samt i eventuella sprickbildningar runt omkring det.

Vanligtvis används uv-ljus för att härda limmet. Därefter lägger man på pittfiller som skyddar mot uv-ljus samt ger en hårdare yta där skadan var. Efter härdningen avlägsnar man överflödigt lim och polerar skadan. Vid reparation av bilglas ska skyddsutrustning alltid användas. Bästa resultat uppnås om stenskottet repareras så fort som möjligt efter skadan.