Tavelinramning, så här går det till

Varför nöja sig med standardmått och färdiga fotoramar när man kan få precis den inramning man önskar.  Vi kan också spänna upp dina oljemålningar, tyger och broderier. Med rätt inramning kan du framhäva bilden och samtidigt förlänga bildens livslängd. Vi hjälper dig att hitta den bästa inramningen för din tavla. Så här går det till:

 1. Välj passande list/ram till tavlan
 • Aluminium
 • Trä

Hos oss hittar du över 200 olika slags lister.

 1. Välj passepartout som ska sitta runt bilden
 • Flera olika färger
 • Syrafri

Rätt passepartout framhäver även din bild. Vi hjälper dig att hitta rätt för just din inramning. Våra passepartouter är självklart pH-neutrala för att undvika skador på din bild, fotografi eller konstverk.

 1. Välj vilken typ av glas du vill ha
 • Tavelglas
 • Artglass
 • Reffloglas
 • Tavelplast

Ett glas av bra kvalitet är klart, plant och tåligt mot repor. Dessutom är det lätt att torka av.  Artglass ger ingen grön nyans eller optiska störningar. Tack vare sin antireflexbeläggning, som minskar oönskade reflexer till mindre än 1% och skyddar din bild mot UV-ljus.

 1. Vi förseglar tavlan

Det sista vi gör vid en inramning är något av det viktigaste. För att skydda bilden från damm och smuts förseglas det på baksidan med klisterremsor. Även de pH-neutrala för lång hållbarhet. Sedan monterar vi en justerbar upphängning.